Time is not money

Usein kuulee sanottavan, että time is money, mutta ei se niin oo. Time is not money, vaan se on sun elämääsi. Elämä joka vähitellen etenee ja lipuu ohi. Siksi seizing the day – hetkessä eläminen on keskeistä ja äärimmäistä. Se on mitä sulla on. 

Tähän sisältyy ajatus siitä, että koska historiaa ei voi elää uudestaan, niin siitä kannattaa edes oppia. Näkymätön työ on sellaista, joka näkyy, silloin kun sitä ei tehdä. Se työ on liian ilmeistä ja se ei tuota nyt – mutta myöhemmin. Mutta kuka sitä jaksaa odottaa – itse jaksan uskoa, että me ymmärrämme sen – eventually. Koskaan ei ole liian myöhäistä ymmärtää.

… 

Vapaus tehdä tuottaa kauneutta ja enemmän. Johtaminen on helppoa kun luotat a) toisiin b) itseesi. Vapaus toimia edellyttää itsestään luopumista – ei kaikesta, mutta osasta. Siitä mikä on itsekeskeisintä. Sen jälkeen kaikki on helppoa. Tai se näyttää helpolle. Kuten Egyptin jalkapallomaajoukkuemies Abdalla El Said. Tyyli, taito, nöyryys. Mies, jonka ei pitäisi ikipäivänä pelata kuopiolaisessa jalkapalloseurassa – tai saati Suomessa, mutta sattumien sarjasta hän on täällä. Kentällä hän ei kiivaile, ei näyttele, ei pröystäile, ei nosta itseään – vaikka olisi mahdollista. Se on jalkapallon empaattisuutta. Että pystyt pelaamaan hieman ”huonomman” pelaajan kanssa tasa-arvoisesti. Siinä haaste vaikkapa joillekin professioille; es.mes. tuolla sote-sektorilla. Tekiskö tuo Abdalla meille samalla vaik soten ja maakunnat?


Mutta palatakseni aiheeseen. Älä tuhlaa toisten aikaa. Alaistaidot, johtaminen, työnteko ja koko tämä elämä palautuu mun mielestä kolmeen asiaan, jotka ovat: 1. tunne. 2. sitoudu 3. vapauta. Anna tilaa tehdä sinun ja meidän elämästä parempaa. Se tuntuu hetkellisesti pahalta, mutta loppu-viimein kaikki on paremmin. Nämä on RESET SOLUTIONS yrityksen ”vallankumouksen arvot”. Want to be part of it? Contact me!

Kommentit

Suositut tekstit